Di sinilah tempatnya.....Isi hatiku......luahan jiwaku....aduan perasaanku.....yang ku ingin kau tahu....

Sunday, October 31

::Premium Beautiful Entry::saya telah mencubanya::

::Ini Sticky Mode Entry::


sebelum itu saya jamu dulu anda dengan gambar2 saya dulu dan sekarang....jangan ketawa lebih2 tau...jangan muntah hijau lebih2 dan jangan meluat lebih2...nanti masuk angin....hehehehehehe


dahulu...


saya lebih besar dari Mr Hubby


warna feveret saya : HITAM / GELAP
Umar adalah aksesory tambahan untuk tutup perut dan pinggang bila bergambar
agak2 saya mengandung berapa bulan...tetttttttt....masa ni umar 1 tahun 3 bulan


Raya 2010...huhuhuhu....terserlah baju kurung saya seperti skirt kembang
saya sebelum bersama PB


sib baik songkok student saya tutup bahagian depan..hehehehehe
owh.....baju yang terbuka di bahagian depan....

Saya memang dari keturunan berangka/tubuh besar..gen dari belah ayah saya...terutama di bahagian bawah....oh masalah utama saya adalah perut dan punggung.....serta atas faktor usia,graviti dan aktiviti lain.....hehehehehehe, keanjalan bahagian atas juga semakin mengecewakan....kemeja dan kebaya memang dah out of list sebab sah sah bahagian button di hadapan tak dapat ditemukan...kalau dapat pun....akan ada ruang antara buttons yang terbuka untuk tontonan 18sx ...nak kene maki dengan laki?...hehehehehe

Rutin saya hanya baju kurung, baju2 yang kembang dibawah yang dibeli ketika saya mengandung dahulu dan T-Shirt subsidi (T-Shirt Uniten dan TNB...itu la untungnya kerja kat unit sukan & kebudayaan..hehehehehe)T-shirt pon yang saiz XL atau XXL...warna pilihan takde pilihan sebenarnya kalau nak nampak kecil dari saiz asal...huhuhu adalah  HITAM dan GELAP.seluar jeans saya hanya ada 1 yang saya pakai dari masa mengandungkan umar hingga  bulan puasa 2010 iaitu jean GAP Maternity saiz XXL...ala yang pinggang dia kain strecheble tu..betul ke ejaan nih...???.....still pakai maternity jeans walaupun umar dah nak masuk 2 tahun dan saya dah tak mengandung .....?? memang saya senantiasa nampak macam mengandung walaupun anak dah 2 tahun....

Semasa mengandungkan anak sulung...saya ambil epidural....ramai yang kata akibatnya nanti saya akan mudah sakit pinggang di kemudian hari..bila saya mula sakit pinggang especially bila bangun dari membongkok or dari duduk...saya mula mengiyakan pendapat teman2 sebelum ini......lantas saya berjumpa dengan Dr untuk mendapatkan kepastian.....kata Dr ia tiada kene mengenakan sejarah silam saya mengambil epidural.......kesakitan yang saya alami lebih kepada keadaan postur badan saya yang dipengaruhi oleh cara saya duduk dan sebagainya. Bekerja sepanjang masa mengadap PC kadang kala kita tak sedar akan cara kita duduk di hadapan PC tersebut....aktiviti lain juga mempengaruhi postur kita ....
terima kasih pak gogel atas bantuan pics di bawah..

ini posisi/postur yang sepatutnya kala mengadap pc...dan memang saya tak follow...

i bet ramai yang duduk seperti pic a....saya juga

ni masa kita time muda remaja..suka baca novel atas katil..skarang pun saya buat perkara yang sama tapi baca PA&MA atas sofa

bila buat exercise...tak sah kalau tak buat backstretch ni....wajib..tapi effect dia tak bagus..

ni sampai skarang pun kita buat walaupun kita tahu ia sangat salah

bagi kaum2 ibu terutamanya..membuat sesuatu aktiviti untuk jangkamasa yang lama seperti membongkok untuk vacum atau membongkok untuk membasuh pinggan mangkuk di sinki...

last but not least posisi ketika kita memandu...

tambahan pula, saya terbabit dalam aktiviti high impact seperti menari dan persembahan yang banyak melibatkan pergerakkan yang kadangkala ekstrim dari segi durasinya...latihan pelajar2 saya di mana saya jurulatih mereka memakan masa 3 hingga 4 jam sekali latihan dan latihan diadakan kadangkala straight selama seminggu atau sebulan.....


terseksa bukan tulang belakang saya.......so buat sementara Dr bekalkan saya ubat tahan sakit..lama kelamaan ia jadi imune....ubat tahan sakit tu tak berapa jalan dah...kata Dr ,saya perlu ubah cara saya melayan postur saya.....BAGAIMANA????????

setelah dekat 1 tahun google dan google dan buat perbandingan...akhirnya saya pilih PREMIUM BEAUTIFUL...1 tahun hokey..punya la gigih sebab nak yakinkan diri!!!!!
wei...nak beli bukan rege RM 50 yer....so selain buat research dari internet...saya interview ramai orang yang dah cuba ... wah..kelas u...interview konon..padahal tanya bila jumpa n gossiping kat foodcourt masa lunch ngan breakfast........dan majoriti memberikan testimoni yang sangat meyakinkan serta mengghairahkan...untuk membeli dan mencuba ..ok...sila jangan melencong...testimoni yang paling meyakinkan adalah dari ibu2 yang baru lepas bersalin...

saya memang hantu korset dari zaman anak dara......pelbagai koleksi korset saya ada dari semurah2 beli kat Jusco sampaikan korset brand nama2 artis.....kalau kumpul harga semua dah boleh beli PB 4 ke 5 set dah.......semua korset memang sedap pakai....cuma sebab saya pakai setiap hari dan basuh setiap hari kerana gatal kalau tak basuh dan kadang kala korset ni suka bergulung membuatkan saya hangin satu badan....korset2 saya mula lusuh dan koyak....pastu beli lain...sementara nak beli tu dah tak pakai....kekadang kalau jenis yang susah untuk dipakai....atau susah dibuka bila emergency nak shee shee...hehehe....saya just pakai bila ada mood atau pakai masa nak sarung baju kebaya....

wrong concept!!!!!
korset digalakkan untuk dipakai sebagai rutin sepertimana lingerie anda yang lain iaitu bra dan seluar dalam....bukan bila nak pakai baju vouge pegi dinner atau buat show sahaja ya!!!!!that is why kita perlu ada korset yang benar2 buat kita selesa sepanjang hari..

akhirnya saya rembat 1 set PB ...itupun bagai nak rak yakinkan  Mr Hubby ini pelaburan untuk jangkamasa panjang...kalau saya asyik sakit belakang ajer..camana nak uruskan umah..hehehehe..saya beli sebab Mr Hubby pun dah mula menegur lelemak saya...hehehehehe..lagipun untuk menjaganya tidak susah langsung...dia tak perlu sental la bagai...tak yah beria nak pakai sabun la bagai...cepat kering....letak bawah kipas esok pagi dah boleh pakai...

lebih meyakinkan...kini telah hampir 2 bulan saya pakai......sangat selesa...tiada tetulang yang mencucuk badan......bila nak ke toilet sangat happy...sebab rasa senang nak buka dan pakai semula.....kalau korset yang terdahulu.. menyumpah dalam hati bila mother nature panggil ...seksa nak pakai balik .....ambil masa..skarang ni saya pakai sendiri setiap pagi tak sampai 5 minit dah setel 3 pieces.....seminggu 2 yang pertama Mr Hubby tolong button yang belakang sebab tak biasa...pastu...Mr Hubby pun tak perasan...tup tup dah pakai baju.....takde terkial-kial cam dulu2....tapi bila depan dia...minta dia buttonkan jugak...bila lagi nak manja2...hehehehe...thank u sayang...muaahhhh.....

Dengan PB, saya tak perlu  tahan makan atau bahasa saintifiknya DIET...sebab itu adalah aktiviti pengikat kasih sayang saya dengan suami dan anak2.....alahh...alasan....hehehehe..saya suka masak dan suka makan...mencuba restauran baru adalah hobi kami sekeluarga...saya masih makan apa yang saya suka...cuma saya dapat perhatikan...rutin makan saya mula berubah...saya mula makan dengan kuantiti yang sedikit tetapi banyak kali.....bukan kah itu yang seharusnya  . 7 alasan kenapa makan dengan kuantiti yang sedikit tetapi banyak kali (sumber:web.utm.my/healthcentre)


1.Melajukan BMR: kesan termik makanan
Frekuensi makan ↑ + makanan TE (Protin tertinggi “thermic effect”:dada ayam, ikan, putih telur) ↑ = BMR ↑↑
so, bila  makan akan menggerakkan enjin tubuh. kira kita bagi sikit2 makanan untuk badan proses....takde la selambak pastu terkejut badan terus dia merajuk....makanan yang kita hadap terus hantar kan kilang lemak...hehehehehehe


2.Mengawal rasa lapar

Puasa yang lama merangsang hormon yang mengawal pusat lapar. Sukar rasa kenyang, sentiasa ingin makan lagi. Cn: Makan kerepek2 selepas makan nasi.


3.Sentiasa bertenaga

Insulin ↑ dengan kehadiran CHO.
Merangsang pembentukan tenaga. Makan kerap dengan jumlah yang betul memberi peluang tindakan insulin > berkesan.


4.Meningkatkan pembentukan otot

Insulin pada jumlah yang tepat akan membawa glukos & asid amino ke tisu otot untuk pertumbuhan.
Tetapi a. amino hanya bertahan 3 jam, perlu bekalan baru!


5.Mengelakkan penguraian otot

Jika melangkau waktu makan, otot akan diurai untuk bekalan a. amino darah. Saiz otot ↓, BMR ↓

6.Memperbaiki penyerapan zat makananMakan banyak, belum tentu semua zat dapat diserap dan diguna dengan baik.
Makan kerap walau sedikit, % penyerapan & penggunaan zat lebih ↑.


7.Mengurangkan simpanan lemak tubuh
Jumlah kalori makanan lebih terkawal, mengelak pembentukan lemak simpanan
so jangan salah paham...makan banyak kali tapi kuantiti sedikit.....ingat satu lagi...makan sebelum lapar...berhenti sebelum kenyang....


saya masih boleh bersenam tetapi tak perlu sampai angkat berat di Gym bawah opis saya.....kata keje kat unit sukan dan kebudayaan...tak perlu nak tukar or buka PB semasa atau selepas bersenam sebab ia diperbuat dari material yang bila kita sejuk..ia memanaskan dan bila kita panas..ia menyejukkan...kalau gatal pada peringkat permulaan tu maknanya pengeluaran toksid sedang dijalankan......ini termasuk angin dalam badan dan sebagainya....


ni soalan2 cepu mas yang saya copy paste dari blog hanis...saya beli PB dari hanis dan eja


Boleh tak I pakai girdle nye je?
effectnya takkan sama, as Long Girdle akan menolak semula lelemak ke atas.. and u end up having a muffin top... u mesti x nak kan?


Harga berapa ye?
ok pricenye ialah RM2000 or RM2200 (size S-5XL), harga asal RM2600. plus u dapat lagi REBATE on top of that bermula RM225 sehingga RM4500!!


Selesa tak?
I believe if you're deal with the right person, you will get the comfortable size.. so pakai takde la menyeksakan. And the material itself is thermo regulate. Made of akwatek n akwadyne.. bila suhu panas ia bertindak menyejukkan badan dan bila sejuk dia memanaskan bandan


Berapa lama nak kena pakai?
minimum at 8 hours a day, and semasa memakai PB seelok2 nya minum 8 gelas air sehari.


Payment method macam mana pulak?
is either CASH, Credit Card or also RHB easy installment plan. (tambahan : untuk installment tu tak sampai pon RM 200 sebulan...but it depands pada berapa lama nak buat installment tu...alaa...beg ngan kasut korang bley beli tiap bulan...ni skali jalan...badan sihat + cantik....lifetime waranty lak tu....jangan korang hilangkan dah le....lain hal cam koyak ke apa...akan dicover..))


Kalau i duk overseas macam mana?
Boleh je i can courier it to yourdoor step. pilih je ape2 delivery services of your choice.


I lahirkan anak secara c-sect, boleh tak pakai PB ni?
Bolehhh!! Tapi lepas luka jahitan sembuh ye..


Lifetime Warranty tu cover ape?
Cover semua any defects koyak, cabut, patah etc. For RM2000 it is worth investment!!


so...terpulang la pada diri masing2...saya telah yakin dengannya...bagaimana dengan anda...


kalau berminat untuk mengetahuinya lebih lagi...boleh call saya di 016-3773103...kalau nak jumpa pon buleh.....especially kalau u all nak tengok PB ni camana rupa dia....kalau nak saya tolong ukurkan pon boleh....just let me know.....me always be there for u ..


setelah 2 bulan saya bersama PB : di bawah inilah hasilnya...niat asal hanya untuk betulkan postur badan...dengan pemakaian PB, saya duduk dengan postur yang betul sebab badan kita disokong di bahagian tengah....sihat dan tiada lagi sakit belakang....saya dah tak ambil apa2 ubat tahan sakit dah....plus dengan figure saya yang semakin ramai bertanya.......hehehehehe...corak pemakanan serta gaya hidup saya juga mula berubah..badan lebih ringan...proses pembuangan lebih lawas....prestasi untuk Mr Hubby semakin bagus....PB membantu pelbagai masalah dalaman saya seperti keputihan dan kelonggaran..owhh masalah keputihan saya sangat teruk especially selepas melahirkan umar.....

Terima kasih Hanis...Terima kasih Eja...Terima Kasih Premium Beautiful...


Pada yang pernah membeli PB tapi menyimpan ia dengan penuh kasih sayang...keluarkan la ia dan pakai....let the money worth every penny....


Pada yang pernah pakai any corset (termasuk PB) tetapi complaint bila u all pakai rasa sangat sesak nafas....there's sumthin' wrong with the size.....mungkin saiz yang diambil tidak kene dengan bentuk badan anda yang mengakibatkan tekanan apabila dipakai......boleh rujuk saya atau eja atau hanis untuk kepastian....


ingat !!!PB adalah untuk kesihatan.....selebihnya  untuk kecantikkan...kecantikan yang dimaksudkan adalah bentuk badan.....bukan kurus kemping yaaa......ramai kawan saya yang kurus juga pakai...kerana????????walaupun kurus tetapi mereka ada masalah kebuncitan dan lemak2 tepu......so..PB  bukan semata-mata untuk kurus.....


Oh ya...saya masih lagi Fully BF my umar....for those yang BF dan tertanya2 susah atau senang BF bila pakai PB...jawapannya senang ..saya masih BF macam biasa...lebih lanjut hubungi saya...takkan nak cerita camana saya buka-bukaan di sini...hehehehehe





all white ok...sejak kawin tak pernah saya cuba

ini la yang saya pakai tetiap hari..


dear hanis....thanks a lot...banyak baju lama akak dah keluar balik.....Jeans Maternity GAP akak kene simpan...last week nak pakai... luruh tanpa akak sedar...hehehehehe

me also available at nurshazura@gmail.com

saya takkan promote kalau saya tak yakin.....saya hanya yakin bila telah terbukti dengan diri saya sendiri....bukan testimoni orang lain semata-mata......so anda boleh yakin dengan saya....

entry ni juga ditujukan khas buat mereka2 yang bakal naik pelamin....takkan u all tak nak gambar kawin u all the vraa...vraa...vrommm ngan kebaya lace gitu....


sekian....terima kasih





8 comments:

Huda said...

cayalah kak sya..chumeyl je bila dah slim ni :) lama kite x jmpe kan..

nurul said...

saya pon pakai pb..okey memula je ssh now ok dah tp xmo buh testimonial lagi hikss tunggu dulu ape yg sy perasan lengkungan belakang saya mmg makin cantik maksudnya pinggulku dah naik n lekuk belakang makin dlm hehe

Ely Hasrul said...

hamboiiii makin mngancam ko sha!!! ko rasa aku patut cuba kah? aku pon nk la lansing!!

SweetJourneyOfLife said...

cuba jgn x cuba.. x rugi bali PB ni... pakai high heel pun jln x penat!!! i love pb

Nur Shazura said...

Huda: huda kat ne skarang?meh la datang umah akak

Nurul:takper...nanti bila dah ready...share la yer..

ely:ko call aku cepat ely.hehehehe

sue sweet Journey of life:ya bebeh...bila tak pakai macam tak lengkap nak start the day...

oli said...

phewiiiit!!!
sha, hebat laaaaa!!!
i pun sakit pinggang kalau baring atas lantai!! i akan salah epidural!! rupa-rupanya bukan kesan epidural eh?
heheheh...buat-buat pandai pula....

Hanis Haizi said...

baru jumpa blog kak sha! hehehe how r u kakkk!!! comel2 pics mmg hanis tgk sendiri kak sha dulu besarr size mmg last skali dah now pewittt

Nur Shazura said...

oli:takper oli..u selalu merungut badan ada lemak sana sini...tak mau cuba ka???

hanis:thanks hanis....sebab layan kaksha....it means a lot to me...

Related Posts with Thumbnails