Di sinilah tempatnya.....Isi hatiku......luahan jiwaku....aduan perasaanku.....yang ku ingin kau tahu....

Wednesday, March 10

Our new Family Member.......

Setelah sekian lama menanti....akhirnya kami menerima ahli keluarga baru kami....Exora WTQ 1527...walaubagaimanapun.....Gen2 wmq 8775 akan tetap kami rindui.....segala kenangan banyak terkumpul dalam wmq...dari tika ia mengiringi rombongan merisik mama...sampai la ke saat mama berulang alik dari office di KL kala mengandungkan safi......dari tika melahirkan umar sehnigga ke saat umar sudah pandai berdiri dan switch on dan off player cd.......tak boleh lupa ketika cermin rosak tak boleh buka....safi terkentut setelah beberapa hari tak melabur...mak aiiii.........nak pengsan mama ngan papa sementara nak sampai umah......hahahahahahahahaha .......Jauh sebenarnya Gen2 kami dah berjalan..especially bila bawa papa , safi ngan umar ikut mama outstation.......ke johor....ke kedah....muadzam shah, pahang.....cherating , terengganu......Negeri Sembilan....Penang......bukit fraser...Grik.....Genting...hehehehe....sabah ngan sarawak je tak sampai lagi....
serius mama rindukan Gen2.......

kau tetap dalam ingatan....



dan memperkenalkan ahli baru dalam keluarga kami......drumroll please.....



Sebenarnya kami tak plan pun nak tukar kereta....tetiba aje somewhere in jan ,papa excited pegi showroom tengok Perodua Alza.....after few showrooms, it seems that Alza terkeluar dari senarai sebab cc die 1.5 saja....gen2 kami pun  1.6...kalau amik alza maknanya downgrade le.....tu yang mula cari plihan lain...pilihan yang terdekat adalah Exora...papa ni memang Malaysian sejati....too proud with all made in Malaysia ...so selepas yakin dengan pilihan kami which is Exora manual kaler hitam.....terus jual Gen2....buat sementara ...kami pinjam keta iswara kawan papa...uncle ayoi....thanks ayoi...

atas janji manis dealer ...Exora yang sepatutnya sampai before CNY hanya dapat last week....itupun dah jenuh mama call sampai ke manager Proton.......yang dapat pon kaler silver...kalau nak tunggu gak hitam....lagi 2 bulan...takpelah.....kalau hitam pon payah....cepat nampak kotor....silver ni senang nak jaga n 1 thing ...sama kaler ngan Myvi makla......kata satu family....heheheheheheh


with our new pride and joy ni.....senang la bila nak bawak barang ....kalu gen2 dulu...bonetnya kalu letak stroller umar...dah tak leh isi benda lain....kalu nak isi barang balik kampung...dah tak boleh bawak stroller.....dan yang penting...bila gi Nilai dah boleh beli tikar besar....papa dah takde alasan tikar terjulur lagi dah...hahahahahahahahahahahahah.....

one more thing...sebab ia mpv yang boleh muat 8 orang (just like a van ....but lebih cantik rupa)...so pas ni boleh la angkut opah , atuk and wan....pegi jalan2...kalau gen2 dulu ........car seat umar dah menyebabkan orang lain tak dapat nak menumpang....keta kedukut bak kata  atuk....huhuhuhuhu

anyway...thanks papa....kerana hadiah ini...demi keselesaan kita sekeluarga.....we luv u  sooooo much....

 


1 comment:

Huda said...

wah..best tu kak sha..bile ahli famili semakin bertambah kite mmg patut pikirkan kereta yg lebih beso..exora tu ok..malaysia punye:)

Related Posts with Thumbnails