Di sinilah tempatnya.....Isi hatiku......luahan jiwaku....aduan perasaanku.....yang ku ingin kau tahu....

Saturday, November 28

tandem nursing experience

Seronok membaca blog sue diyaluna dan kak farah sarakids..berkenaan tandem nursing...tapi kebanyakkan tandem nursing adalah antara anak yang tua dengan anak yang baru (dengan kata lain anak sendiri keduanya...mengapakah mama suka mengcomplicatedkan ayat....hehehehehe)

Pengalaman mama tentang tandem nursing sama gak cuma yang bezanya, mama menyusukan umar dan anak buah mama irfan (anak sulung dila iaitu adik mama)

masa dila (atau makla....safi panggil mak)dalam pantang...mama minta izin untuk jadi ibu susuan irfan....tujuannya untuk mengeratkan lagi hubungan irfan dengan umar dan safi dan juga untuk stimulate susu mama yang makin menurun prestasinya....hopefully sedikit sebanyak ia akan membantu kerana umar makin kurang nak menyusu sebab dah pulun makan..kalau menyusu pun untuk lepaskan gian aje tak pun sebab nak main main manja ngan mama....

Alhamdullillah makla memahami dan mengizinkan....tapi jangan risau ye makla...mama akan make sure segala peraturan yang berkaitan dengan hukumhakam dipatuhi.....umar pun ok...takde tanda2 jeles...dia macam lagi seronok sebab ada kawan masa nenen....at least mama nak terapkan budaya berkongsi agar my kids tak selfish atau mementingkan diri sendiri ajer...

tapi memang nikmatnya pengalaman tandem nursing ni dan ia sangat membahagiakan.....mama kini sebenarnya dah anak 3....hehhehehehehehe


cradle and football position (correct me if i'm wrong....)

thanks papa for the pic......

4 comments:

Rozy said...

gambar berahi?
xderlaaa....biasa ja tengok..hehhehehhe
abaikan apa org cakap...hanya kita yg tahu apa yg terbaik tuk anak2 kita..

Mummy Harith Hannah said...

Salam kenal,

Aiseh, normall jerr gambar nie. Tak berahi langsung! Cute ader laa... ;)

Go, go, Mama!

mamashazura said...

Thanks u all...sebenarnye lepas buat luahan perasaan kat forum smalam dah lega dah...skarang ni bila sha ingat balik...sha gelak ajer...small matter kan.........thanks again for all the support.....

akuisterinya said...

hai mama..ok je gambar ni. xder berahinya pun..apalah punya mental orang yang cakap tu..hidup BF

Related Posts with Thumbnails