Di sinilah tempatnya.....Isi hatiku......luahan jiwaku....aduan perasaanku.....yang ku ingin kau tahu....

Thursday, November 26

Mia familia

Slamat hari raya Eidul Adha buat semua...tahun nih pagi raya mama dan family di umah mentua (ecehceh...cam jauh je..padahal kat balakong je...hehehehehe) mentua mama masak rendang ayang ngan nasi impit plus kuah kacang.....

Esok pagi subuh tengin, kami sekeluarga akan pulang ke ipoh...kalau ikutkan raya haji nih tak balik sebab raya posa hari tuh dok pukul kat ipoh sampai seminggu...

::atok::
but tak tahu mengapa..2 minggu kebelakangan nih mama asyik teringat2 kat atuk (my father).....malam asyik mimpikan dier...kekadang sampai mimpi yang bukan-bukan jer...(huh minta minta dijauhkan) pulak tu my mom dok umah my sister kat klang sampai 3 minggu (my sister cekgu.....lepas cuti bersalin ,3 minggu kene kerja b4 cuti skolah..dia maleh nak cari babysitter lagi)
::my sis ngan my mom::
::atok ngan aul (uda)::
::dila(makla) n aul(uda)::
So tinggallah atuk sensorang kat umah 3 minggu...tak pernah tau seumur hidup my mom tinggalkan my father sebegitu lama.......mereka ni antara couple yang sangat mama kagumi...mereka tak romantik but they love each other in their on way ......sentiasa bersama walau ke mana jua...atuk kalau kursus pun dolu2 mesti bawak opah..( cam mama skarang nih la...kalau outstation mesti angkut papa, safi n umar...hehehehehehe....sowy ye boss...daku claim duit minyak keta..ala lebih kurang je ngan rege tiket flight.....hehhehehehe)
maka bagi untuk mengelakkan diri ini asyik syahdu dan sendu ...papa ajak balik ipoh sabtu nih...dila pon balik gak..bley le celebrate bday uda(adik bongsu mama)....ni nak pi cari hadiah dier la ni...papa tido la pula......papaaaaaaaaaaaaaaa......orang dah start melapah lembu dah...bila nak tolong nih....

1 comment:

Marniyati said...

Salam, Sha.
Baguslah begitu. Bukan senang hendak menjadi anak yang menyenangkan hati orang tua, hakikatnya kita sering mengguris hati mereka walaupun tanpa kita sengaja. :)

Related Posts with Thumbnails