Di sinilah tempatnya.....Isi hatiku......luahan jiwaku....aduan perasaanku.....yang ku ingin kau tahu....

Friday, December 3

Hari Minggu yang macam Hari-Hari Biasa lagaknya....

Kenapa mama kata Hari minggu macam hari biasa????sebab kami kuar umah pagi dan balik malam...macam hari biasa iaitu hari bekerja....mari kita biarkan picca bercerita...

Hari Jumaat...mama balik kuar opis lambat...papa lak keja malam....lepas amik safi n umar dari umah mama ani...terus ke Masjid UNITEN.....Kak Mala buat rewang untuk majlis kawin anaknya hari Sabtu nih.....mulanya mama agak berat nak pegi...masih teringatkan arwah Tunut iaitu kawan mama satu UNITEN yang baru saja pergi mengadap Ilahi minggu lepas...sepatutnya kami telah berjanji untuk sama2 membantu kak Mala .....tapi ajal maut di tangan Allah....dia telah pergi dahulu....seminggu sebelum....Al Fatihah buat Allahyarham Tunut Simali.....

So after Maghrib,mama gagahkan juga menjenguk...rindu kak sofi, Ketua masaknya yang ramah..hehehehe...kat dapur tak ambik gambar....tangan basah...then sebelum balik...kami menjenguk team yang bantu sediakan goodies bag...

kaum ibu...
kaum bapa turut membantu..
dah boleh harap anak dara mama ni....
umar seronok....asyik dioffer jelly...makcik2 kat situ berkenan kat dia...hehehehe
umar skarang dah tak berapa suka dicium...kalau kita nak cium mesti dia mengelak...kalau dapat cium pun pastu mesti umar lap tempat yang dicium...


Hari Sabtu.....Kami makan kenduri kat Masjid UNIten....marbelles betul lauk2 dia......daging masak macam rendang Tok, ada ikan keli, ada ayam, ada masak lemak udang, ada tau foo fah, sirap limau....sib baik pakai PB..kalau tak mau mama ulang alik station buffet ajer...hehehehe

seronok tengok adik makan...bertambah nasik

pastu pi ratah ayam lak

pergghhh...sampai tak nampak mulut dah

adeh...perut tu dik...kaver sket...

sambil minum...jamu lah mata anda dengan pipi tak berapa labuh ni...

tu tengah menjerit panggil kakak dia la tu.....memang safi n umar buat bawah masjid tu macam rumah sendiri ajer...

anak dara mama...dengan punjabi suit....hadiah masa umur safi setahun by my indian neighbour...sampai skarang leh pakai lagi...

adik n mama....silap betul la pakai inner cream...sangat hodoh...patut pakai inner hitam...huhuhuhuhuhu

Pastu kami ke rumah uncle kamal...bday party anak dier...

safi join musical chair..

bday girl ngan daddy...

adeh...tambah penyek la hidung si umar

ikhwan n isyraf...geng safi n umar

\
balik umah , mama bakar pizza...marbellos...papa sampai 2 slices...homemade ni tau...


Hari Ahad....lagi penuh jadual.......papa keje ....so kitorang awal pagi dah ikut papa sebab mama join SGM kat bangi.....mama buat chocolate dip mashmallow untuk pot luck....untuk detail pengisian SGM ,leh terjah blog member mama ....

http://xclusivelyxpressing.blogspot.com/
http://sweetstory.yuitsumuni.com/
http://ezurin.blogspot.com/
http://amsyarwafiq.blogspot.com/

Pics sepanjang SGM berlangsung..
rajin umar menolong

us

us ...hopefully bulan depan kita jumpa ya...

sesi gossipping...hehehehe
\

acara tak berhenti di taman tasek sahaja...then off we go to Mc Donald Bangi untuk meneruskan sesi perbincangan isu2 masa depan negara...hahahaha

tak selesai lagi, kami teruskan agenda ke rumah cik yut yang sedang berpantang....comel sungguh si azrie...memangkunya seakan mengembalikan nostalgia kala memangku safi n umar buat kali pertama selepas dilahirkan....ahh...really miss that moment....

umar geram tengok baby azri...hehehehe


seterusnya selepas menghantar tha  n ajui....ambil papa dari opis .....plan untuk ke MAHA 2010 tapi keadaan trafik dan parking yang haru birukan kami telah menolak Exora WTQ ke Alamanda kerana papa yang lapar....sian kakandaku itu....tapi sebelum makan, kene bayar tol la pulak kat umar n safi...


foodcourt RASA alamanda memang banyak benda best .....so jamu mata ya.....
wafer stick...marbelles...recommended by hawa....

Ais kream idaman adik...mengamuk selagi tak dapat...

popiah best...menjilat jari...hehehe

adik yang mabuk nak habiskan ais kream...kakak yang dah kenyang sebab konsi nasi ngan papa....nak jalan pun tak larat....dok dalam stroller jer.....

kemudia kami ke pameran buku MPH  "READ"....kak beli sticker book yang dia suka dan adik beli choo choo book...tq papa...



sebelum pulang, mama melawat kawan mama di Presint 11, rafiza..Alhamdullilah rafiza's baby manage to BF dengan baik ....good job fiza...




kami pulang jam 6.55 petang...sampai sahaja terus mandi , tukar baju dan..... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
good nite everybody....

2 comments:

just me..ummi said...

umar sangat comel...pizza sangat sedap..ummang sangat lapar..huhuhu

junebunga said...

marathon betul aktiviti sha seharian yer.. ingt abis SGM balik dah.. rupe meleret2 agenda sha n family..sekali sekala bikin gitu mmg best.siang bg penat satu badan,mlm tido smpai ke pagi..

Related Posts with Thumbnails